Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2012 15:20 - Facebook навици
Автор: kalisi Категория: Изкуство   
Прочетен: 3827 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 23.11.2012 18:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 
"Facebook -  We are all connected." Истината е, че колкото повече сме "в контакт", толкова сме по-отдалечени.. Колкото повече сме "в течение" за живота на някой, толкова по-рядко му звъним за да го питаме как е.. Но какво, по дяволите, си мислим, че знаем за живота му!? Нима Facebook ни разкрива всичко? 

Facebook ни дава огромната възможност да следим от разстояние живота на приятели и познати,(та и на непознати!). Да откриваме хора, с които сме загубили всякаква форма на контакт. Гледаме им снимките, ляйкваме си по някой статус, честитим си рожденните дни, но си мълчим.. 

Защо, по дяволите, никой не говори!? Всеки приказва на вятъра..

Целият този материал, който всеки от нас бълва във Facebook, не е огледало на реалния живот, който водим. То, ако беше така, представете си, как по стените на приятелите Ви, щеше да има статуси като "Таня си губи времето на работа", "Боряна се кара с мъжа си", "Симеон шофира пиян","Кирил наби гаджето си", "Филип е уволнен", "Явор се друса","На Гошо не му стана", "Людмила умира от скука","Светлана плаче","Деница крещи на децата си", "Петър мастурбира"...

Като чи ли всички скучаят до отчаяние...ужасно самотни... дълбоко отегчени...oт собствения си живот! Тогава единственото решение е този живот да бъде представен като интересен и вълнуващ за другите! То не е вече ""Фейс Бук"" ами ""Фук бук"" - снимки и статуси с новата кола, новото гадже, нови дрехи, прически, уведомления кой, къде и с кого пие, яде или си почива в луксозни хотели.. Пътуванията в чужбина са излежда каймака на Фейсбук пиара. Те се съобщават още преди заминаването, за да може всички да "тръпнат" преди да видят фотографиите.

А дори и да сте прекарали най-якия отпуск, в който не сте мислили за никого... винаги идва следваканционната депресия, която върви ръка за ръка с Facekook висенето..

Да, всички се показват в своя светъл миг - красиви, усмихнати и симпатични. Всъщност много са нещастни, неуверени, уморени и отегчени от живота си. Да покажем най-доброто от себе си, да сме харесвани на фотосите ни, ни носи някакъв вид радост и утеха. Понякога, когато се чувствам много зле, изкарвам някоя снимка от миналата седмица, миналия месец, миналото лято, от миналия живот.. Публикувам я с някакъв надпис с много усмивки.. А истината е, че ми се плаче. И след като "
N" брой хора я харесат, някакси  се чувствам по-добре. 

Последните 5 години, ние всички имаме нужда да се показваме, да сме харесвани, да се хвалим.. А сме толкова сами..

Следващия път, когато забележите, че ваш приятел е по-активен от всякога във Facebook, обадете му се! Дори и да сте го видяли на снимки с 2ужасно красиви мадами в събота вечер и да се е тагнал в 3 кафенета и 5 нощни клуба.. По-скоро, бих казала, именно тогава го търсете! И не с думите ""гледам прекарваш си страхотно""! Тогава ще го задължите да потдържа илюзията за прекрасния си живот.. Просто го питайте как е.. Бъдете му приятел, а не заблуден наблюдател. Ако приятелката Ви често публикува снимки, на които изглежда защеметяващо и колекционира ляйкове и ласкаещи коментари, на които светкавично отговаря, обадете и се! Вероятно приятелят и я е зарязал и тя се опитва са го впечатли с красотата си. Тя тайничко си въобразява, че него вече страшно го е яд, че е оставил този неземно красив ангел, озовал се незнайно защо на земята.. Обадате и се!

Истината е съвсем друга.. Щастливите хора, които живеят пълноценно живота си, ги няма във Фейсбук. Те имат работата, която обичат. Те са с хората, които обичат. Те прекарват най-страхотната вечер..Те дори не се сещат за Фейсбук. Именно те са на правилното място, с правилните хора и няма защо и на кого да го показват.

Забелязали ли сте, че когато сте щастливи, Вие не сте във Facebook. Вие прекарвате пълноценно времето си със семеството си, с най-добрия Ви приятел или новото Ви гадже, в което започвате да се влюбвате! И тогава животът е толкова прекрасен. Едвам успявате да качите някоя хубава снимка с вас двамата..
 Само, когато просто се чудите как да убиете времето.  Тя вече Ви липсва... А ще я видите чак след.. два часа.. по дяволите! ...Два часа и отново ще сте заедно и ще можете да хванете ръката и... да погалите и целунете косата и.. А тя ухае прекрасно.. Тогава не ви трябват нито приятелите Ви, нито познати, нито Facebook и всякакъв излишен тип личен пиар. Вие сте просто щастлив. И влюбен..

 Човек е млад, свеж и истински жив, само докато е влюбен и обича...

И от тук идва искренното ми пожелание, драги читателю... Желая ти някой ден да си толкова щастлив, че да отваряш Facebook, само за да качиш някоя нова снимка със сина ти, с любовта ти...  А после да те няма седмици наред..

Да имаш по-малко статуси и повече живот... 





Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг

1. lyuliak - и аз мислех по тази тема
09.06.2013 00:17
http://lyuliak.blog.bg/lifestyle/2013/05/18/bez-feisbuk.1111379
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalisi
Категория: Изкуство
Прочетен: 164582
Постинги: 141
Коментари: 142
Гласове: 279
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031